Примена

Смеса за глетување и завршно израмнување на внатрешни површини.

Подготовка

СПЕКТРОглет В се користи на температури од +5оС до +35оС. Подлогата на која се нанесува мора да биде рамна, цврста и исчистена од прав и масти. Се меша машински или рачно со вода во однос 3:1 и е подготвена за користење.

Вградување

СПЕКТРОглет В се нанесува со челична или пластична глетарица. Искористете ја смесата во рок од најмногу 2 часа. Се препорачува нанесување на ВРАТ ПРИМЕР Тифф, ако подлогата е малтер или гипс-картон, или ВРАТ ПРИМЕР Контакт, ако подлогата е бетон. Во случај да подлогата е изразито нерамна и/или оштетена, пред нанесување на СПЕКТРОглет В се препорачува подлогата да се пополни и израмни со СПЕКТРОкол Басиц.

Потрошувачка 

1,5 - 2,5 кг/м2 за два слоја зависно од карактеристиките на подлогата.

Пакување

Натрон вреЌа од 25кг.

Складирање 

Во суви и проветрени простории во оригинално пакување на температура од +5оС до +35оС.

Рок на употреба 

12 месеци од датата втисната на пакувањето.

Произведува 

ИГМ ВРАТНИЦА АД

1225 Вратница, Република Македонија

Тел: +389 (0)44 451 010

Факс: +389 (0)44 451 041

е-маил: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Посетители

Имаме присутни 10 гости и нема членови