Примена

Смеса за глетување и завршно израмнување на внатрешни површини на акрилна база.

Подготовка

СПЕКТРОглет Акрил се користи на температури од +5оС до +35оС и се нанесува во два слоја. Подлогата на која се нанесува мора да биде рамна, цврста и исчистена од прав и масти. Во првиот слој може да се измеша со 5% до 10% вода за да се добие подобро поврзување со подлогата. Вториот завршен слој се нанесува без мешање со вода. 

Вградување

СПЕКТРОглет Акрил се нанесува со челична или пластична глетарица. Се препорачува нанесување на ВРАТ ПРИМЕР Тифф, ако подлогата е малтер или гипс-картон, или ВРАТ ПРИМЕР Контакт, ако подлогата е бетон. Во случај да подлогата е изразито нерамна и/или оштетена, пред нанесување на СПЕКТРОглет Акрил се препорачува подлогата да се пополни и израмни со СПЕКТРОкол Басиц.

Потрошувачка

1,5 - 2,5 кг/м2 за два слоја зависно од карактеристиките на подлогата.

Пакување

Пластична канта од 25кг.

Складирање

Во суви и проветрени простории во оригинално пакување на температура од +5оС до +35оС.

Рок на употреба

12 месеци од датата втисната на пакувањето.

Произведува

ИГМ ВРАТНИЦА АД

1225 Вратница, Република Македонија

Тел: +389 (0)44 451 010

Факс: +389 (0)44 451 041

е-маил: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Посетители

Имаме присутни 9 гости и нема членови