Примена

Еднокомпонентно прашкасто градежно лепило на база на цемент, минерални полнила и адитиви, наменето за пополнување и израмнување на подлоги пред нивно покривање или украсување со градежни производи.

Подготовка

СПЕКТРОкол Basic се користи на температури од +5оС до +35оС. Се меша машински или рачно со вода во однос 3:1, со остава да одлежи 10 до 20 минути а потоа уште еднаш добро се меша и е подготвено за користење.

Вградување

СПЕКТРОкол Basic може да се нанесува во слоеви од 3мм до 3см, зависно од нерамнините и оштетувањата на подлогата. Време на обработливост (отворено време) е 4 до 6 часа на 20оС.

Потрошувачка

Зависно од нерамнините и оштетувањата на подлогата.

Пакување

Натрон вреќа од 25кг.

Складирање

Во суви и проветрени простории во оригинално пакување на температура од +5оС до +35оС.

Рок на употреба

12 месеци од датата втисната на пакувањето.

Произведува

ИГМ ВРАТНИЦА АД

1225 Вратница, Република Македонија

Тел: +389 (0)44 451 010

Факс: +389 (0)44 451 041

е-маил: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Посетители

Имаме присутни 5 гости и нема членови