Глет маси

Се прикажуваат сите 2 резултати

 • SPEKTROglet N

  Оценето 0 од 5

  Примена

  Смеса за глетување и завршно израмнување на фасади и површини подложни на атмосферски влијанија.

  Подготовка

  SPEKTROglet N се користи на температури од +5оС до +35оС. Подлогата на која се нанесува мора да биде рамна, цврста и исчистена од прав и масти. Се меша машински или рачно со вода во однос 3:1. Се остава да одлежи од 10 до 20 минути, повторно се промешува и е подготвена за користење.

  Вградување

  SPEKTROglet N се нанесува со челична или пластична глетарица. Искористете ја смесата во рок од  2 до 4 часа. Се препорачува нанесување на VRAT PRIMER Tiff, ако подлогата е стара фасада или малтер, или VRAT PRIMER Kontakt, ако подлогата е бетон. Во случај да подлогата е изразито нерамна и/или оштетена, пред нанесување на SPEKTROglet N се препорачува подлогата да се пополни и израмни со SPECTROkol Basic

  .

  Потрошувачка

  2,0 – 3,0 кг/м2 за два слоја зависно од карактеристиките на подлогата.

  Пакување

  Натрон вреЌа од 25кг.

  Складирање

  Во суви и проветрени простории во оригинално пакување на температура од +5оС до +35оС.

  Рок на употреба

  12 месеци од датата втисната на пакувањето.

 • SPEKTROglet V

  Оценето 0 од 5

  Примена

  Смеса за глетување и завршно израмнување на внатрешни површини.

  Подготовка

  SPEKTROglet V се користи на температури од +5оС до +35оС. Подлогата на која се нанесува мора да биде рамна, цврста и исчистена од прав и масти. Се меша машински или рачно со вода во однос 3:1 и е подготвена за користење.

  Вградување

  SPEKTROglet V се нанесува со челична или пластична глетарица. Искористете ја смесата во рок од најмногу 2 часа. Се препорачува нанесување на VRAT PRIMER Tiff, ако подлогата е малтер или гипс-картон, или ВРАТ ПРИМЕР Контакт, ако подлогата е бетон. Во случај да подлогата е изразито нерамна и/или оштетена, пред нанесување на SPEKTROglet V се препорачува подлогата да се пополни и израмни со SPECTROkol Basic.

  Потрошувачка

  1,5 – 2,5 кг/м2 за два слоја зависно од карактеристиките на подлогата.

  Пакување

  Натрон вреЌа од 25кг.

  Складирање

  Во суви и проветрени простории во оригинално пакување на температура од +5оС до +35оС.

  Рок на употреба 

  12 месеци од датата втисната на пакувањето.

mk_MKMK