Подлоги

Се прикажуваат сите 3 резултати

 • Vrat PRIMER Grund

  Оценето 0 од 5

  Примена

  ВРАТ ПРИМЕР Грунд е акрилна подлога, наменета за импрегнирање и зацврстување на секаков вид малтери, градежни лепила и останати градежни производи со слични својства. Најчесто се користи за зацврстување и подобрување на стабилноста на вграден основен малтер или градежно лепило пред да се нанесе нов слој на основен или украсен малтер, при што не дозволува абсорбирање на вода и брзо сушење на новиот слој.

  Подготовка

  За економично искористување ВРАТ ПРИМЕР Грунд може слободно да се разреди со вода до 10% од количината на пакувањето и да се измеша, пред вградување.

  Вградување

  Се нанесува со четка или валјак. Подлогата претходно треба да е тврда, сува и исчистена од прашина и/или неврзан материјал.

  Потрошувачка

  За импрегнирање на 1м2 површина потрошувачката е од 0,25 до 0,35кг.

  Пакување

  Пластична канта од 15 и 8 литри.

  Складирање

  Во суви и проветрени простории во оригинално пакување на температура од +5оС до +35оС. Пакувања со делумно искористен производ можат повторно да се затворат за подоцнежно користење, но не подоцна од крајниот рок на употреба.

  Рок на употреба

  12 месеци од датата втисната на пакувањето.

 • VRAT PRIMER Kontakt

  Оценето 0 од 5

  Примена

  Поврзувачки слој на дисперзна основа и посебни полнила и адитиви, наменет за зголемување на активната површина за контакт на бетонски подлоги со следниот нанесен слој на градежни материјали. Најчесто се користи за премачкување на рамни внатрешни и надворешни бетонски површини пред нанесување на малтер или останати градежни материјали со слични карактеристики.

  Подготовка

  ВРАТ ПРИМЕР Контакт се користи на температури од +5оС до +35оС. Се  разредува со 10% вода и е подготвен за користење.

  Вградување

  ВРАТ ПРИМЕР Контакт се нанесува со четка или валјак. Време на сушење пред нанесување на градежни производи врз слојот е 24 часа. Во случај да подлогата е изразито нерамна и/или оштетена, пред нанесување на ВРАТ ПРИМЕР Контакт се препорачува подлогата да се пополни и израмни со СПЕКТРОкол Басиц.

  Потрошувачка

  0,25-0,35 литри/м2 зависно од впивливоста на подлогата.

  Пакување

  Пластична канта од 25кг.

  Складирање

  Во суви и проветрени простории во оригинално пакување на температура од +5оС до +35оС.

  Рок на употреба 

  12 месеци од датата втисната на пакувањето.

 • VRAT PRIMER Tiff

  Оценето 0 од 5

  Примена

  ВРАТ ПРИМЕР Тифф е акрилна подлога, наменета за импрегнирање и зацврстување на ѕидни и тавански површини пред нанесување на водено дисперзни бои . Најчесто се користи за зацврстување и подобрување на стабилноста на вграден основен малтер, градежно лепило, глет маса, и останати површини со слични карактеристики, при што не дозволува абсорбирање на вода, и воедно не дозволува брзо сушење на дисперзните бои кои треба да се нанесат како завршен украсен слој. ВРАТ ПРИМЕР Тифф особено се препорачува да се нанесе на стари бојадисани ѕидни и тавански површини пред нанесување на свежа водено дисперзна боја, при што ќе се избегне ронење, одлепување, откорнување, и останати оштетувања на површините, поради зголемената апсорпција на вода на старите слоеви.

  Подготовка

  Се разредува со вода во сооднос 1:8 при што од пакување од 5 литри се добива разредена смеса од 40 литри.

  Вградување

  Се нанесува со четка или валјак. Површините претходно треба да се тврди, суви и исчистени од прашина и/или неврзан материјал. За површини со поголема апсорпција на вода се препорачува да се нанесе и втор слој од разредената смеса.

  Потрошувачка

  За импрегнирање на 1м2 површина потрошувачката е од 0,20 до 0,25 литри разредена смеса.

  Пакување

  Пластична туба од 5 литри.

  Складирање

  Во суви и проветрени простории во оригинално пакување на температура од +5оС до +35оС. Пакувања со делумно искористен производ можат повторно да се затворат за подоцнежно користење, но не подоцна од крајниот рок на употреба.

  Рок на употреба

  12 месеци од датата втисната на пакувањето.

mk_MKMK