SPEKTROglet N

Примена

Смеса за глетување и завршно израмнување на фасади и површини подложни на атмосферски влијанија.

Подготовка

SPEKTROglet N се користи на температури од +5оС до +35оС. Подлогата на која се нанесува мора да биде рамна, цврста и исчистена од прав и масти. Се меша машински или рачно со вода во однос 3:1. Се остава да одлежи од 10 до 20 минути, повторно се промешува и е подготвена за користење.

Вградување

SPEKTROglet N се нанесува со челична или пластична глетарица. Искористете ја смесата во рок од  2 до 4 часа. Се препорачува нанесување на VRAT PRIMER Tiff, ако подлогата е стара фасада или малтер, или VRAT PRIMER Kontakt, ако подлогата е бетон. Во случај да подлогата е изразито нерамна и/или оштетена, пред нанесување на SPEKTROglet N се препорачува подлогата да се пополни и израмни со SPECTROkol Basic

.

Потрошувачка

2,0 – 3,0 кг/м2 за два слоја зависно од карактеристиките на подлогата.

Пакување

Натрон вреЌа од 25кг.

Складирање

Во суви и проветрени простории во оригинално пакување на температура од +5оС до +35оС.

Рок на употреба

12 месеци од датата втисната на пакувањето.

Share

mk_MKMK