VRAT MINERAL Full

Примена:

VRAT MINERAL FULL  е бел структурален, декоративен, минерален малтер за обработка на внатрешни и надворешни површини.

Подготовка:

VRAT MINERAL “N” FULL се става во 8 литри чиста вода, се меша со миксер 10 минути. Пред употреба се промешува уште еднаш.

Вградување:

Се нанесува со глетарица и со пердашка, се доведува до бараната структура. Се нанесува врз основниот машински малтер “ВРАТМАЛ 10”, но лесно се нанесува и на сите видови подлоги (термоизолациони, продолжни  малтери, стриропорни и минерално-волнени табли).

Се употребува на температура од +5ºС до +35ºС.

Да не се меша со други материјали.

Рок на употреба:

Да се чува на суво место. Рок на траење е 12 месеци.

Потрошувачка:

2 21,5 мм2,5 кгр./м 2,5 мм3,8 кгр./м 2

Share

mk_MKMK