Vrat PRIMER Grund

Примена

ВРАТ ПРИМЕР Грунд е акрилна подлога, наменета за импрегнирање и зацврстување на секаков вид малтери, градежни лепила и останати градежни производи со слични својства. Најчесто се користи за зацврстување и подобрување на стабилноста на вграден основен малтер или градежно лепило пред да се нанесе нов слој на основен или украсен малтер, при што не дозволува абсорбирање на вода и брзо сушење на новиот слој.

Подготовка

За економично искористување ВРАТ ПРИМЕР Грунд може слободно да се разреди со вода до 10% од количината на пакувањето и да се измеша, пред вградување.

Вградување

Се нанесува со четка или валјак. Подлогата претходно треба да е тврда, сува и исчистена од прашина и/или неврзан материјал.

Потрошувачка

За импрегнирање на 1м2 површина потрошувачката е од 0,25 до 0,35кг.

Пакување

Пластична канта од 15 и 8 литри.

Складирање

Во суви и проветрени простории во оригинално пакување на температура од +5оС до +35оС. Пакувања со делумно искористен производ можат повторно да се затворат за подоцнежно користење, но не подоцна од крајниот рок на употреба.

Рок на употреба

12 месеци од датата втисната на пакувањето.

Share

mk_MKMK