SPEKTROglet V

Примена

Смеса за глетување и завршно израмнување на внатрешни површини.

Подготовка

SPEKTROglet V се користи на температури од +5оС до +35оС. Подлогата на која се нанесува мора да биде рамна, цврста и исчистена од прав и масти. Се меша машински или рачно со вода во однос 3:1 и е подготвена за користење.

Вградување

SPEKTROglet V се нанесува со челична или пластична глетарица. Искористете ја смесата во рок од најмногу 2 часа. Се препорачува нанесување на VRAT PRIMER Tiff, ако подлогата е малтер или гипс-картон, или ВРАТ ПРИМЕР Контакт, ако подлогата е бетон. Во случај да подлогата е изразито нерамна и/или оштетена, пред нанесување на SPEKTROglet V се препорачува подлогата да се пополни и израмни со SPECTROkol Basic.

Потрошувачка

1,5 – 2,5 кг/м2 за два слоја зависно од карактеристиките на подлогата.

Пакување

Натрон вреЌа од 25кг.

Складирање

Во суви и проветрени простории во оригинално пакување на температура од +5оС до +35оС.

Рок на употреба 

12 месеци од датата втисната на пакувањето.

Share

mk_MKMK