SPEKTROkol Basic

Примена

Еднокомпонентно прашкасто градежно лепило на база на цемент, минерални полнила и адитиви, наменето за пополнување и израмнување на подлоги пред нивно покривање или украсување со градежни производи.

Подготовка

SPEKTROkol Basic се користи на температури од +5оС до +35оС. Се меша машински или рачно со вода во однос 3:1, со остава да одлежи 10 до 20 минути а потоа уште еднаш добро се меша и е подготвено за користење.

Вградување

SPEKTROkol Basic може да се нанесува во слоеви од 3мм до 3см, зависно од нерамнините и оштетувањата на подлогата. Време на обработливост (отворено време) е 4 до 6 часа на 20оС.

Потрошувачка

Зависно од нерамнините и оштетувањата на подлогата.

Пакување

Натрон вреќа од 25кг.

Складирање

Во суви и проветрени простории во оригинално пакување на температура од +5оС до +35оС.

Рок на употреба

12 месеци од датата втисната на пакувањето.

Share

mk_MKMK