SPEKTRO kol Fix

Përdorimi

Ngjitës i bardhë ndërtimi pluhur një përbërës i papërshkueshëm nga uji i bazuar në çimento, mbushës mineral dhe aditivë. Ajo është menduar, si pjesë e sistemeve për izolimin termik të fasadës ose të brendshme, për instalimin e pllakave termoizoluese të bëra prej polistirenit të ekstruduar (stiropor), duke përfshirë Stirodurin e shtypur të fortë dhe stiroporin e pasuruar me grafit, pllaka Tervol me presion të fortë, dhe për instalimi i rrjetës plastike përforcuese (lepuri) si nënshtresë për shtresën përfundimtare të një fasade. Baza mund të bëhet me tulla, beton, beton të gazuar, suva etj.

Përgatitja

SPEKTROkol Fix përdoret në temperatura nga +5oC deri në +35oC. Nënshtresa dhe pllakat mbi të cilat aplikohet duhet të jenë të sheshta, të forta, të pastra dhe të lagura me ujë përpara se të aplikohet ngjitësi. Përzihet me makinë ose me dorë me ujë në raport 3:1, lihet të qëndrojë 10 deri në 20 minuta dhe më pas përzihet mirë edhe një herë dhe është gati për përdorim.

Aplikacion

SPEKTROkol Fix се нанесува со рамна глетарица во дебелина од 2см на рабовите и попречно на две места во средина, на страната од термоизолациониот елемент која ќе биде во контакт со подлогата. Искористете ја подготвената смеса во рок од 4 часа. На крај подготвениот елемент се фиксира на подлогата и се зацврстува со типли за стиропор. Се препорачува користење на VRAT PRIMER Grund ако подлогата е стар/порозен малтер, или VRAT PRIMER Kontakt ако подлогата е бетон. Во случај да подлогата е изразито нерамна и/или оштетена, пред нанесување на SPEKTROkol Fix се препорачува подлогата да се пополни и израмни со SPEKTROkol Basic. Армирачката мрежа се одмотува и се вградува врз слој од SPEKTROkol Fix, кој е претходно нанесен врз слојот од термоизолациони елементи. Потоа се нанесува уште еден слој од смесата врз мрежата. Вториот слој мора да е израмнет и мазен согласно со карактеристиките и потребите за подлога на завршниот (украсен) слој на фасадата.

Konsumi

Fasadë 7-10kg/m2, për vendosjen e elementeve termoizoluese dhe dy shtresa për vendosjen e rrjetës përforcuese.

Paketimi 

Qese Natron 25 kg.

Magazinimi

Në dhoma të thata dhe të ajrosura në paketim origjinal në një temperaturë prej +5oC deri +35oC.

Një datë skadimi

12 muaj nga data e shtypur në paketë.

Share

sqSQ